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169 (Dic) pp 3-95
168 (Dic) pp 369-470
166-167 (Sep) pp 97-368
165 (Mar) pp 1-96
164 (Dic) pp 305-403
163 (Sep) pp 201-302
162 (Jun) pp 105-195
161 (Mar) pp 3-102
160 (Dic) pp 401-508
159 (Dic) pp 301-396
158 (Sep) pp 203-300
157 (Jun) pp 105-200
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155 (Dic) pp 605-710
154 (Sep) pp 303-603
153 (Sep) pp 195-302
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FACTORS AFFECTING COLOSTRUM AND MILK OF WEST AFRICAN DWARF AND RED SOKOTO GOATS
FACTORES QUE AFECTAN AL CALOSTRO Y LA LECHE DE CABRAS ENANA DE AFRICA OCCIDENTAL Y ROJA DE SOKOTO

Egbowon, B.F.1, O.A. Osinowo1, W.O. Biobaku2, M.A. Dipeolu3,

1, Department of Animal Breeding and Genetics. University of Agriculture Abeokuta. Ogun State. Nigeria.
2, Department of Animal Production and Health. University of Agriculture Abeokuta. Ogun State. Nigeria.
3, College of Veterinary Medicine University of Agriculture Abeokuta. Ogun State. Nigeria.

Palabras clave adicionales
Goat intensive management. Breed. Age.
 
Additional keywords
Manejo intensivo caprinos. Raza. Edad.
 
Resumen
Sixteen West African Dwarf and Red Sokoto does managed under intensive management system with zero grazing were milked once weekly from two days after kidding for twelve weeks. Age, breed and season had no significant effect (p>0.05) on total solids composition of colostrum, while season had significant (p<0.05) effect in milk. While the effects of breed and age on protein in colostrum were significant, breed and season had significant effects on protein in milk. However, season and age had significant effects on fat deposition in both colostrum and milk.
 
Summary
Dieciseis cabras Enanas de África Occidental y Rojas de Sokoto manejadas intensivamente sin pastoreo, fueron ordeñadas durante doce semanas desde dos días después del parto. La edad de la cabra, la raza y la estación no mostraron efecto sobre los sólidos totales del calostro, mientras que la estación tuvo efecto significativo (p<0,05) sobre la leche. Mientras los efectos de la raza y edad sobre la proteína del calostro fueron significativos, los de la raza y la estación lo fueron sobre la proteína de la leche. Sin embargo la estación y la edad tuvieron efectos significativos sobre la deposición grasa tanto en el calostro como en la leche.
 
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