Who we are

The Research Group (HIBRO, PAIDI AGR-170) belonging to the Dpt. of Food Science and Technology of the University of Cordoba is composed of highly specialized professors and researchers in food science and nutrition involving different activities such as design of experiments, optimization of food formulations and development of decision support tools for food quality and food safety. The Group has extensive experience (> 25 years) in the field of predictive microbiology, which currently has great relevance in the establishment of Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP) systems and provides scientific support for the estimation of the shelf- life and the quantitative microbiological risk assessment in foods. The HIBRO research group has been consolidated through an extensive research activity in the field of microbiological risk assessment in regional (> 15), national (> 20) and international (> 5) projects, as well as an extensive training activity and transfer of know-how to companies in the agri-food sector.

Participación en el Congreso Internacional Multidisciplinar de Estudiantes de Doctorado de Tenerife

Participación en el Congreso Internacional Multidisciplinar de Estudiantes de Doctorado de Tenerife

Desde día 22 al 24 de marzo tuvo lugar en la Universidad de La Laguna en Tenerife la primera edición de CIMED (Congreso Internacional Multidisciplinar de Estudiantes de Doctorado).

Por parte del Grupo HIBRO contamos con la participación de 3 de nuestros investigadores en etapa pre-doctoral, que se personaron en la Universidad de La Laguna para la exposición oral de parte de los resultados experimentales derivados de sus trabajos de investigación dentro de sus tesis doctorales. Dichos resultados fueron obtenidos en los proyectos del grupo ASEQURA (PID2019-10 8420RB-C31), PROBIOFISH y PRIMA-ARTISANEFOOD (S2-2018-PCI2019-103453) encabezados por el doctor Antonio Valero junto a otros investigadores de diferentes instituciones.

El desarrollo de las ponencias orales fue muy satisfactorio tanto por parte de los ponentes como por el público y organización del evento. Desde el Grupo HIBRO esperamos poder repetir en próximas ediciones con nuevas aportaciones científicas que apoyen y sumen al evento.


Institutions

Image
Image
Image

You can find us at:

Dpt. Food Science and Technology.
International Agrofood Campus of Excellence CeiA3.
Campus Rabanales s/n. Darwin building- Annex.
Crta. Madrid-Cádiz Km. 396-A 14014.
University of Córdoba (SPAIN).

Phone: 957 218691

Email: rmgarcia@uco.es

Contact us